Hoppa till textinnehållet

Lägenheter i Botkyrka under våren

[2008-12-19]

Botkyrkabyggen har beslutat att låta förmedlingen av lediga hyresrätter hanteras av Stockholms Stads Bostadsförmedling. Ungefär en tredjedel av Botkyrkabyggens lediga bostäder kommer att förmedlas genom bostadsförmedlingens kö.  Överenskommelsen är planerad att träda i kraft den 30 mars 2009. Avtalet innebär att bostadsförmedlingens kunder får tillgång till lägenheter även i Botkyrka kommun.

– Vi välkomnar verkligen att Botkyrkabyggen väljer att lämna sina lediga lägenheter till oss. Det innebär att vi tar ytterligare ett steg mot att vara den självklara marknadsplatsen för hyresrätter i Stockholmsområdet. Det är också positivt för bostadsförmedlingens kunder, som får tillgång till ett större utbud av lägenheter, säger Per Anders Hedkvist, VD, Stockholms stads Bostadsförmedling.

Bostadsförmedlingen tar över Botkyrkabyggens förmedling och hantering av bostadssökande från övriga kommuner. Ungefär en tredjedel av Botkyrkabyggens lediga bostäder kommer att förmedlas genom bostadsförmedlingens kö. Kvar i företagets egen förmedling är de bostäder som förmedlas till befintliga hyresgäster som vill byta internt, respektive boende i Botkyrka.

Botkyrkabyggen har lägenheter i bland annat Alby, Fittja, Norsborg, Tullinge och Tumba. Sedan tidigare sköter bostadsförmedlingen förmedlingen av lediga lägenheter åt kommunala bostadsbolag i Huddinge och Vallentuna och åt privata fastighetsbolag i en rad kommuner runt om Stockholm.

Tillbaka
Utskriftsvänligt format »